Çarşamba, Ağustos 31

una cosa !!!

I really wanna know who is checking my blog from Mountain View, California more than I do.. It is getting creepy since I dont know anyone from there... Seriously, who are you ?

7 yorum:

  1. ığğğğğ
    irem konuyla çok kel alaka ama ben sıfırın altında bir ispanyolca bilgisine sahibim.
    okulda spa101 dersi alıp seneye yazın ispanya'da dil kursuna gitsem mi sence?
    yani bana çok büyük fayda sağlar mı orada dil kursu almak? dil dile değmeden öğrenilmez bıdı bıdısı var ya.
    Bi de orda hayat pahalı mığğğ?
    Bana birazcık kariyer koçluğu yap bidenemmmm. :D

    YanıtlaSil
  2. Leah!!!!
    Önceliklen sizin okulda ispanyolca dersleri ne kadar yoğun oluyor bilmiyorum ama bizim uni de bir kuru ancak bir dönem de bitiriyordun bu şekilde 4 yılda anca 8 kur bitimiş oluyorsun.Ben buraya gelmeden 7 kur bitirip geldim dil kursunda..orta seviyenin başlangıcı sayılır yani. Okulda ne kadar öğrenebilceğine bağlı ama azcık bir şey de öğrensen buraya gelmenin faydası olacaktır. Burda kimsecikler ingilizce bilmiyor, adama zorla öğretiyorlar.
    Ben Madrid deyim burası baya pahalı bir şehir harcamaları çok dikkatli yapmak gerekir ama dil kursu her şehir de var güney şehirleri buraya göre daha ucuz oraları seçebilirsin Malaga, Granada, Sevilla gibi. Ben o aldığım 7 kurluk ispanyolcaya güvenerek geldim buraya ilk günden bu ne leeyn hiç bir şey anlamıyorum konuşamıyorum diye ağlamaklı oldum.. O yüzden harbiden dil yerinde öğreniliyor ancak buraya gelmeseydim buyuk ihtimalle bildiğimi de unutmuştum.. Umarım yardımcı olur bebişim bu yazdıklarım daha detaylı bilgiler istersen hemen veririm :) Umarım gelirsin kız çok güzel buralar :))

    YanıtlaSil
  3. Bizim okulda da aynı şekilde sanırım. Ama toplamda 6 kur var galiba. Yanlış biliyor da olabilirim yani.
    Ya benim okuldan bir arkadaşım 2. dönem Zaragoza'daki üniversiteye erasmus'a gelecek. Haziran gibi onun yanına gitmek istiyorum hem de bir dil kursu ayarlayıp 1-2 ay kalmak istiyorum. Çok merak ediyorum oraları ya. Çok heveslendim bebeyim. Sen daha ne kadar ordasın? Gelecek yaz gelirim belki yanına ahahah. :)

    YanıtlaSil
  4. Zaragoza sanayii şehri biraz çirkin bir şehir aslında güzel ama burda öyle güzel yerler var ki kıyaslayınca çok çirkin kalıyor. Tek iyi tarafı Barcelona ve Madrid in tam ortasında olması iki şehire de yakın..Hem arkadasının yanında kalırsan dil acısından yardımcı olmaz hiç turkce konusamayacagın bir ortam olması lazım.. benim turk arkadasım yok hic burda her ne kadar turkcem kötüleşse de ispanyolca acısından yardımcı oldu.
    Ne yazık ki ben 8 gün sonra ayrılıyorum İspanya dan kesin dönüş yapıyom ama bakarsın geri dönerim bir iş çıkarsa falan :) Heveslen valla cidden gelip görmeye dilini öğrenmeye değer =)

    YanıtlaSil
  5. Mountain View'de yasayip, Madrid ogrenci hayatini merak eden bir Turk olabilir mi?

    YanıtlaSil
  6. Oyle bile olsa ben artık öğrenci değilim :) Madrid de değilim artık.. Her kimse ortaya çıksın :)

    YanıtlaSil