Perşembe, Kasım 10

PTT Teyzesi

İspanya da iken işim postahaneye çok düşüyordu.. her düştüğünde de lanet ediyordum çünkü ölümüne yavaş insanlar hele sıra varsa direk çıkıp gidiyordum. Bir de çalışanlar gayet rahat giyiniyordu bir kot bir tshirt şeklinde.. o an bir düşündüm acaba bizim postaneler de böyle midir, devlet dairesi değil mi lan yok değildir dedim ta ki geçenlerde bizim postahanede pijamayla çalışan teyzeyi görene kadar.

Bu dediğim postahane baya küçük bir tek bu teyze çalışıyor. Her gelenle bağıra bağıra konuşuyor. E zaten küçük vallaha kim ne yatırmış ne kadar borcu var önümdeki amca ne kadar elektirik ödedi ne kadar geciktirmiş hepsini öğrendim. Bir de ordan oraya koşturuyor sürekli.. işte o zaman vakıf oldum altında pijama olduğuna. Bildiğimiz çiçekli penye pijamaydı. Neyse bir adama bir numara lazımmış bulamadı, bir yeri arayıp sorayım ben onu dedi, teyzem hemen ver telefonu ben hemen hallederim diyor alıyor adamın amcasıyla konuşuyor falan. Sıra bana hiç gelmesin istedim yani. Bir anda güvenliiik güvenliiik diye bağırmaya başladı ama hiç bir panik belirtisi yok kadında ama yana yakıla da güvenlikçiyi çağrıyor. Neyse arka tarafdan bir amca geldi kadın ne dese beğenirsiniz " ay çok tatlısın ya her çağırıdığımda geliyorsun hadi git şimdi".. biz sıradaki insanlar ise dumuruz.

Ve sıra bana gelir.. Elimde İspanya'ya gidecek bir paket bir de Sırbistan'a gidecek kartpostal var. Evet bildiğimiz kartpostal üzerinde atakule, anıtkabir, kuğulu park resimlerinden bir kolaj var. Teyze direk yorumu yapıştırdı.. " ay kız allah seni napmasın kartpostal mı kaldı ". Sonra sıra pakete geldi.. Bunun içinde ne var, çok önemliyse şu formu doldur dedi. Ben de hmm doldursam mı önemli mi ki la diye düşünürken. İstemiyorsan doldurma seni zahmetten kurtarayım deyip çekti kağıdı elimden. Artık postalarım gider mi gitmez mi bilmem ama ben bir daha o kutu gibi postahaneye gitmem!

4 yorum:

  1. Ya bi arkadaşım bana İrlanda'dan kartpostal ve birkaç ıvır zıvır yolladı. Gelmedi ya. Of. İçlendim şimdi. :(

    YanıtlaSil
  2. Teyze karikatür kahramanı gibiymiş:)) Ama söz konusu postahaneler olduğu için şaşırmadım.. Geçen gidişimde mucize gibi bişi oldu ve numara makinası bozuldu, herkes eski usul sıraya geçti, hayatımda daha erken işimi hallettiğimi hatırlamıyorum:))

    YanıtlaSil
  3. @ Leah ; gelmezse bil ki bu teyzenin bir parmağı var. İçten PTT yi yönettiğini düşünüyorum

    @İğne ile İplik ; Herkesin numarasız da olsa sıraya geçişi ilginç olmuş :) benim gittiğim postahane o kadar küçüktü ki 5 kişiden uzun sıra oluşamaz :)

    YanıtlaSil